Droomtrappen
Vragen? Bel 06 238 04 909
388 droomtrappen gerealiseerd
Houten trappen snel, nauwkeurig en met passie gefabriceerd! Houten trappen snel, nauwkeurig en met passie gefabriceerd!
Uit het juiste hout gesneden Uit het juiste hout gesneden

Nieuws

Droomtrappen houdt u middels de onderstaande nieuwsberichten graag op de hoogte van actueel nieuws, de laatste projecten en belangrijke data.

Subsidie

Droomtrappen B.V. ontvangt subsidie vanuit de POP3 Regeling uitvoering van LEADER projecten Oost-Groningen voor de aanschaf van twee machines voor het produceren van speciale houtonderdelen. Met de uitvoering van dit project zal Droomtrappen B.V. in staat zijn om speciale houtonderdelen, zoals speciale trappen en getoogde kozijnen, volledig machinaal te produceren. Deze investering stelt Droomtrappen B.V. daarmee in staat om zich verder te ontwikkelen en de ondernemingsactiviteiten uit te bouwen. Het kan daarmee worden gezien als een economische impuls voor de regio door het vergroten van de afzetmogelijkheden voor de producten en diensten van Droomtrappen B.V. en daarmee groei van werkgelegenheid

 

Lees verder...

Frake hout.

Houtsoort: Fraké  (Limba)

Toepassingen:

  • Binnendeurkozijnen;
  • Binnendeuren;
  • Lijstwerk;
  • Gietmodellen voor de ijzergieterij
  • Trapleuningen.

Bewerkbaarheid: Fraké is zowel machinaal als met de hand goed te bewerken.
  
Houtbeschrijving: Tussen kernhout en spint bestaat normaal weinig kleurverschil. De stammen kunnen wel een min of meer grillig gevormd, donker hart vertonen, maar dat is een niet gewenste bruine verkleuring en geen echte kernvorming. Limba kan in kleur variëren van lichtgeel of geelgrijs tot donkerbruin, nu en dan heeft het een groenige tint. Op het tangentiale vlak komt vaak een vlamtekening voor die licht gekleurd, dosse gezaagd limba iets op eiken doet lijken. 

Werken: Middelmatig – Gering

Volumieke massa: (450-)550- 560-600(-650) kg/m3 bij 12% vochtgehalte, vers 700-825 kg/m3.

Duurzaamheid: Schimmels 4. Termieten G. Spint Lyctus G. 

Botanische naam: Terminalia superba ENGL. et DIELS

Benamingen: Limba (Angola,Congo) Akom (Cameroun)

Groeigebied: Tropisch West-Afrika

Lees verder...

Hout is van alle tijden

Duurzaam hout

Wist u dat de naam Holland is ontstaan uit het woord Holtland (Houtland)? Wij Nederlanders hebben een enorm lange geschiedenis met dit materiaal.

Lees verder...

Special !!! bladen voor windmolen

We hebben onlangs samen met een aantal enthousiaste mensen een drietal bladen voor een windmolen weten te realiseren en te frezen op onze computergestuurde CNC freesmachine.

 Mooie klus om trots op te zijn....


http://www.eazwind.com

Lees verder...

De duurzaamheid van hout

Wij van Droomtrappen maken voor de producten van onze trappen alleen gebruik van FSC gekeurd hardhout. Het FSC (Forest Stewardship Council) keurmerk staat voor wereldwijd behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Volgens FSC werkt deze manier van behoud het beste omdat er alleen hout wordt gekapt waar het is toegestaan. Dit wordt gerealiseerd door rekening te houden met ecologische, sociale  en economische belangen.

Lees verder...

Hout heeft karakter

Houtpatronen worden tegenwoordig veel gekopieerd en nagebootst in kunststof. Toch evenaart dit niet de robuuste warme uitstraling die écht hout wel heeft. Kunststof wordt door veel mensen nog steeds gezien als ‘onecht’ of ‘goedkoop’. Hout is daarentegen warm, puur en eerlijk. We moeten het altijd even aanraken.

Lees verder...

Weet u welke houtsoort afkomstig is van de Fijnspar?

Kent u een bewerkelijk soort hout die in het bijzonder geschikt is voor het maken van bouwconstructies, zoals ook trappen en kozijnen? Dat is vurenhout bij uitstek. In Nederland is vuren het favoriete naaldhout voor de bouw en daarom een veel gebruikte houtsoort.

Lees verder...

Van klompen tot interieurbouw!

Een houtsoort die erg licht van gewicht is, dat is populierenhout. De kern van het hout is grijsachtig tot wit, maar kan verkleuren tot lichtgeel. In de papier- en klompenindustrie is Populierenhout een veelgebruikte houtsoort.

Lees verder...